Skip to content
Klantenservice: 088-9007703 info@bouwenergie.nl Bezoek ons op Facebook

Nieuwsbrief december 2020

2020 was voor vrijwel iedereen een bewogen jaar. PFAS, stikstof en natuurlijk Corona. We hopen dan ook dat het ondanks dit alles goed met jullie gaat. Buiten al deze obstakels om hebben wij dit jaar gelukkig een groot aantal mooie bouwbedrijven als gebruiker mogen verwelkomen en zijn we uitgegroeid tot het grootste, energie gerelateerde, bouwplatform van Nederland.
Wij willen jullie bedanken voor het vertrouwen, jullie feedback en de prettige samenwerking!

Tevens zijn we trots dat we hieronder een aantal interessante nieuwsberichten met jullie mogen delen.

Nederlandse groene stroom vanaf 2021

Omdat een zo neutraal mogelijke CO2 prestatie een steeds belangrijker deel vormt van het bouwproces zullen wij met BouwEnergie op alle aansluitingen standaard Nederlandse zon & wind energie gaan leveren. Dit was standaard, de tevens CO2 neutrale, Europese zon en wind.

De verbruiken op de bouwplaats zullen worden voorzien van Garanties van Oorsprong (GvO-certificaten) waarmee de herkomst kan worden aangetoond. Hierdoor zullen jullie door gebruik van het platform automatisch optimaal presteren op de CO2 prestatieladder. Dit geldt voor alle aansluiting vanaf 1 januari 2021 maar ook voor alle reeds lopende aansluitingen binnen het platform.

Het mooiste aan dit nieuws is dat we komend jaar de opslag wederom ongewijzigd laten, waardoor je aantoonbare Nederlandse wind en zon krijgt voor prijs van een Europees certificaat!

Zon-aggregaat via platform te huur

Wordt de fysieke bouwaansluiting niet op tijd gerealiseerd, maar moet de bouw wel van start gaan?
Wij bieden de ultieme, groene, oplossing!

Wanneer bouwbedrijven stroom nodig hebben op locaties, zonder (voldoende) netaansluitingen, maken zij nog vaak gebruik van benzine of diesel aggregaten. Dit geeft stank, geluidsoverlast en gezondheidsrisico’s voor de directe omgeving. Het is slecht voor milieu en klimaat vanwege uitstoot van fijnstof, CO2, NOx en andere schadelijke stoffen. Daarbij is een conventioneel aggregaat vaak niet kostenefficiënt.

Als oplossing bieden wij de meest duurzame stroomgeneratoren op de markt aan in de vorm van mobiele Zon-Aggregaten.
Dit is een één-op-één vervanger van een conventionele diesel aggregaat. Hierdoor kan op ieder moment, en op verantwoord wijze, met de bouw worden aangevangen wanneer de netaansluitingen nog niet gerealiseerd zijn.

De verschillende modellen Zon-Aggregaten bestaan uit twee verschillende aggregaten. De primaire aggregaat, welke werkt op basis van zonne-energie en batterijcapaciteit waarmee er, zonder uitstoot, brandstof of stank, energie op de bouwlocatie worden gebruikt. Daarnaast is er een back-up aggregaat ingebouwd welke in nood wordt ingeschakeld. Hierdoor ben je er van verzekerd dat er altijd energie voorhanden is.

De zonnepanelen en batterijen zorgen voor een geheel duurzame energie productie op locatie. Zo kunt u zonder CO2 of stikstof uitstoot uw bouwplaats van energie voorzien. Hierdoor wordt de kans op een aanbesteding of tender sterk vergroot.

De primaire aggregaat bestaat uit: De zonnepanelen, accu’s en de omvormers. Het aggregaat werkt helemaal zonder uitstoot, geluid of brandstof verbruik. Daarnaast is er het back-up aggregaat welke op GTL (schone diesel) werkt. Het aggregaat zit er puur bij in om in geval van nood (storing, plots enorm meer verbruik, o.i.d.) aan te slaan. De 2 aggregaten werken zelf slim samen dus je hoeft hier nooit naar om te kijken.

De zon-aggregaat bestaat in het geval van de 15 kVA uit 2,6 kWp zonnepanelen, 29 kWh accu capaciteit en 15 kVA omvormers (12 kW). De zonnepanelen wekken in principe meer op dan er verbruikt wordt. Uit onze data blijkt namelijk dat een aggregaat gemiddeld gezien slechts gemiddeld voor 15% wordt gebruikt, oftewel: gemiddeld genomen wordt er maar 1,8 kW uit een 15 kVA aggregaat gehaald. De zonnepanelen werken ook op bewolkte of regenachtige dagen. Een 15 kVA aggregaat moet uiteraard ook wel eens een piek tot bijvoorbeeld 11 kW leveren. De zonnepanelen kunnen dit niet 1 op 1 leveren. Op dat moment worden de accu’s gebruikt om deze piek op te vangen. Totaal zit er in onze zon-aggregaten zo’n 2 uur accucapaciteit.
Dit houdt in: puur op de accu’s zou er 2 uur piekvermogen gevraagd kunnen worden. In de praktijk komt dit echter neer op 2 dagen zonder bijladen van de zonnepanelen. (15% van 15 kVA is 1,8 kW. 29 kWh / 1,8 kW = 16,1 uur = 2 werkdagen).

De back-up aggregaat kan worden gebruikt om de accu’s op te laden of om de eind gebruiker direct van energie te voorzien. Alle capaciteit die niet direct wordt afgenomen wordt gebruikt om de accu’s bij te laden. Onze back-up aggregaat wordt dus altijd volledig belast. Hierdoor heeft onze GTL aggregaat een veel hoger rendement als een aggregaat die niet volledig wordt gebruikt. Daarnaast voldoen onze aggregaten aan de nieuwste emissie normen (Stage 5 / Euro 6 in de 15 kVA zon-aggregaat).

De volgende modellen zijn voor verhuur beschikbaar:
15 kVA Zon-Aggregaat = ca. 3X35 AMP.

Ideaal als aansluiting voor bouwketen, waterpompen of als laadstation voor klein materiaal. Dit aggregaat is gebouwd op een aanhangwagen en is daardoor makkelijk met een klein voertuig te transporteren.
Specificaties:
• 15 kVA: 1x 400V 32A & 1x 230V 16A
• 28,8 kWh batterijcapaciteit
• 2640 Wattpiek zonne-energie
• Afmeting: 5m x 3,9m x 2,9m (LxBxH)
• Totaal gewicht: 2.000 KG
• Back-up aggregaat: 400V / 20 kVA continu 100% HVO Diesel, slaat automatisch af en start automatisch op. Wordt gebruikt om de batterijen vol te laden (max.2 uur laadtijd)
• Gemiddeld € 208,- brandstofbesparing per week
Prijzen:
• Prijs tot 1 week: € 195,- incl. brandstof, verzekering en ingebruikname excl. BTW p.d.
• Prijs vanaf 1 week: € 850,- incl. brandstof, verzekering en ingebruikname excl. BTW p.w.
• Prijs vanaf 3 weken: € 700,- incl. brandstof, verzekering en ingebruikname excl. BTW p.w.
• Prijs vanaf 10 weken: € 475,- incl. brandstof, verzekering en ingebruikname excl. BTW p.w.

45 kVA Zon-Aggregaat = ca. 3X63 AMP.

Een veelgebruikte maat voor toepassing op de bouwplaats.
Dit aggregaat is gebouwd op een aanhangwagen en is daardoor makkelijk met een klein voertuig te transporteren.
Specificaties:
• 45 kVA: 1x 400V 63A & 1x 230V 16A
• 57.6 kWh batterijcapaciteit
• 5280 Wattpiek zonne-energie
• Afmeting: 8,5m x 3,9m x 2,9m (LxHxB)
• Totaal gewicht: 3.500 KG
• Back-up aggregaat: 400V / 50 kVA continu 100% HVO Diesel, slaat automatisch af en start automatisch op. Wordt gebruikt om de batterijen vol te laden (max.2 uur laadtijd)
• Gemiddeld € 416,- brandstofbesparing per week
Prijzen:
• Prijs tot 1 week: € 365,- incl. brandstof, verzekering en ingebruikname excl. BTW p.d.
• Prijs vanaf 1 week: € 1500,- incl. brandstof, verzekering en ingebruikname excl. BTW p.w.
• Prijs vanaf 3 weken: € 1100,- incl. brandstof, verzekering en ingebruikname excl. BTW p.w.
• Prijs vanaf 10 weken: € 850,- incl. brandstof, verzekering en ingebruikname excl. BTW p.w.

120 kVA Zon-Aggregaat = ca. 3X125 AMP.

Dit is een aggregaat voor de grotere bouwplaatsen en/of als tijdelijke verzwaring in bepaalde bouwfases/. Dit aggregaat is ingebouwd in een vrachtwagenoplegger en is hierdoor makkelijk te transporteren.
Specificaties:
• 120 kVA: 1x 400V 250A Power Lock, 1x 400V 125A (Max 86 KW belasting), 1x 400V 63A &
1x 230V 16A
• 120 kWh batterijcapaciteit
• 15 kiloWattpiek zonne-energie
• Afmeting: 13,8m x 5,5m x 4,0m (LxHxB)
• Totaal gewicht: 20.000 KG
• Back-up aggregaat: 400V / 150 kVA continu 100% HVO Diesel, slaat automatisch af en start automatisch op. Wordt gebruikt om de batterijen vol te laden (max.2 uur laadtijd)
• Gemiddeld € 1250,- brandstofbesparing per week
Prijzen:
• Prijs tot 1 week: € 700,- incl. brandstof, verzekering en ingebruikname excl. BTW p.d.
• Prijs vanaf 1 week: € 2600,- incl. brandstof, verzekering en ingebruikname excl. BTW p.w.
• Prijs vanaf 3 weken: € 1900,- incl. brandstof, verzekering en ingebruikname excl. BTW p.w.
• Prijs vanaf 10 weken: € 1400,- incl. brandstof, verzekering en ingebruikname excl. BTW p.w.

Verbetering functionaliteiten platform 2020

Ook in 2020 zijn onze developers weer druk bezig geweest om diverse nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen voor jou als gebruiker. Dit jaar is onder andere de functie om meerdere aansluitingen tegelijk in te voeren toegevoegd. Maak je hier nog geen gebruik van? Laat dit dan even weten aan jouw accountmanager. Zij zal het dan kort aan je uitleggen zodat je hier direct mee aan de gang kunt.

Zelf ook een idee voor een functionaliteit? Laat het ons weten via de mail of via de feedback knop op het platform. Deze vind je in de rechter bovenhoek.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond en goed 2021!

Graag tot volgend jaar!

Groeten,

Team BouwEnergie.

Back To Top